Boomverzorging is onmisbaar om bomen gezond te houden. Door bomen goed te verzorgen blijven ze langer in leven, maar blijven ze ook mooier.

Wat is boomverzorging?

Onder boomverzorging verstaan we onder andere de snoeiwerkzaamheden. Er zijn verschillende snoeiwerkzaamheden. Zo is er sprake van jeugdsnoei bij jonge bomen en uitdunsnoei bij volwassen bomen. Uitdunsnoei is ontwikkeld door Pius Floris. Uitdunsnoei is belangrijk omdat:

  • Het de boom in balans houdt
  • Het de groei- en wortelontwikkeling waarborgt.

Wanneer de kwaliteit van de grond niet goed genoeg is, wordt er gebruik gemaakt van de TFI methode. Deze methode zorgt ervoor dat er een bos situatie wordt nagebootst.

Waarom boomverzorging noodzakelijk is

Boomverzorging is noodzakelijk. Simpelweg om bomen gezond te houden. Gezonde bomen zijn heel belangrijk, omdat ze een grote invloed hebben op onze gezondheid.

Bij hoveniersbedrijf van der Eijk werken we volgens het concept van Pius Floris. Hier zijn onderzoek, advies en uitvoering de basis van een ideaal bomenbeheersplan. Uitgangspunt van dit concept is om de bomen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Hierdoor blijven de bomen langer gezond. De specialistische werkzaamheden met betrekking tot boomverzorging worden uitgevoerd door ons bedrijfsonderdeel Pius Floris Boomverzorging.

Bomen die lang leven zijn belangrijk voor ons, maar ook voor de generatie na ons. Daarom is het boomverzorging zo belangrijk, want anders is de investering van de boom voor niets geweest. Bomen dragen bij aan de leefbaarheid van de wereld. Het zorgfaseplan van Pius Floris is hierin de basis.

Bij boomverzorging is water geven, bemesten en monitoren erg belangrijk. De boomverzorgers kijken hoe het vochtgehalte en de zuurstofvoorziening van de grond is. Dit wordt regelmatig gemeten met de juiste apparatuur. Vervolgens wordt dit gerapporteerd. Wat draagt nog meer bij aan een gezond bomenbestand? Een boomveiligheidscontrole wordt uitgevoerd en eventueel aangevuld met technisch onderzoek.

Ervaren boomverzorgers

Bij Pius Floris werken experts met jarenlange ervaring in boomverzorging. De werkzaamheden die hierbij horen, zijn:

  • Onderhoud
  • Snoeiwerk
  • Aanplanten van bomen
  • Verplanten van bomen
  • Onderzoek t.b.v. de bomen

Bent u op zoek naar een totaalplan voor uw boomonderhoud? Dan zit u goed bij ons. Wij hebben hiervoor Boomcompleet ontwikkelt. Dit houdt in dat wij het gehele boomonderhoud overnemen voor een periode van tien jaar, tegen een vast bedrag. Zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Van der Eijk hoveniers werkt samen met Pius Floris op het gebied van boomverzorging. Hierbij maken beiden gebruik van de expertise van het overkoepelende bedrijf Koninklijke Ginkel Groep.

Hoveniersbedrijf Feijth doet de boomverzorgingsactiviteiten in samenwerking met Pius Floris Boomverzorging en maakt gebruik van de expertise van het moederbedrijf Koninklijke Ginkel Groep, meer informatie hierover leest u op de website van Koninklijke Ginkel Groep.

” Echte vakmannen. Schitterende bakstenen afscheiding hebben ze gerealiseerd. “
” Heel blij met onze nieuwe tuin! “