De aanleg van daktuinen en dakterrassen is niets nieuws. Wat wel nieuw is: mensen hebben steeds meer behoefte aan groen om zich heen. Daktuinen zijn dan ook enorm in populariteit gestegen. En dat begrijpen we. Er zijn enorm veel voorbeelden te noemen van mooie, goed benutte, groene tuinen midden in de stad. Er is enorm veel mogelijk. Grijze steden worden groen dankzij dakterrassen en daktuinen.

Een daktuin leeft

De esthetische waarde van een daktuin is hoog, een daktuin leeft. Dieren vinden prima hun weg in dit stukje groen. Een daktuin kan prima prachtige bloemen of bomen bevatten.

Daktuin met economische waarde

Wist u dat een daktuin ook van economische waarde is? Energie besparen is een belangrijke trend en dit kan door een daktuin of dakterras! Begroeiing op een dak zorgt er namelijk voor dat er bespaard kan worden op stookkosten. Hoe dit kan? In de winter houdt het de warmte binnen, terwijl het in de zomer de warmte tegenhoudt. Hierdoor blijft het in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel. Daarnaast is de levensduur van een groendak twee keer zo lang als de levensduur van een onbeschermd dak. Om nog even in de termen van energie besparen te blijven, zonnepanelen hebben een langere levensduur wanneer deze geplaatst zijn op een groendak.

Verbetering levensomstandigheden dankzij daktuin

Hierboven kon u al lezen dat een groendak kan helpen om energie te besparen. Daarnaast filtert een daktuin de schadelijke stoffen die in de lucht zitten. Groene daken zorgen er dus voor dat onze levensomstandigheden verbeteren. Wist u dat patiƫnten sneller genezen en minder pijn hebben wanneer zij uitkijken op groen? Het is dus erg belangrijk voor onze leefomstandigheden.

Daktuinen in alle soorten en maten

Bij van der Eijk heeft u de mogelijkheid te kiezen uit verschillende soorten daktuinen, zoals:

  • Dakterras
  • Daktuin
  • Dakpark
  • Natuurdak
  • Sedumdak
  • Hellend dak

Kwaliteit van een daktuin

Het aanleggen en onderhouden van een daktuin is een specialistische klus. Kennis is belangrijk om de kwaliteit van de daktuin te kunnen waarborgen. Van der Eijk is ISO 9001 – VCA** – Groenkeur gecertificeerd.

Uw eigen daktuin

Meer weten over de mogelijkheden voor uw eigen daktuin? Neem vrijblijvend contact met ons op. Dankzij ons moederbedrijf Koninklijke Ginkel Groep hebben wij de kennis en expertise in huis om een kwalitatief zeer goede daktuin aan te leggen.

” Echte vakmannen. Schitterende bakstenen afscheiding hebben ze gerealiseerd. “
” Heel blij met onze nieuwe tuin! “