Val op met een groene gevel in huis

Een groene gevel in huis? Waarom niet! Een ware beleving in huis creëren dankzij moswanden, groene muren of verticale plantenwanden. Het is mogelijk en daarnaast heel erg van nu. We zien het steeds meer in huizen.

Een echte eyecatcher

Een groene muur in huis of in uw gebouw creëren een rustpunt, maar ook juist een echte eyecatcher. U kunt kiezen voor een weelderige jungle-look, een strak patroon of juist een levendig groen schilderij. De keuze is aan u, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Zuivere lucht dankzij groene muur

De uitstraling van een groene wand is niet het enige voordeel. Een groene muur heeft een luchtzuiverende werken. Hierdoor draagt de wand bij aan een prettig binnenklimaat. De luchtvochtigheid van het gebouw wordt tevens op peil gehouden door groenwanden. Daarnaast verhogen ze de productiviteit van werknemers op kantoor en nemen ze stress weg. Allemaal voordelen van een groene wand.

Samenstelling groenwand

Een groene wand is een samenstelling van de volgende onderdelen:

  • Ophangrails
  • Voorbegroeide panelen
  • Randafwerklijsten
  • Goten (om restwater op te vangen)

De panelen met planten bestaan uit een omlijsting met steenwol, HDPE weefselomhulsel en beplanting. Dankzij een luchtspouw achter de panelen blijft de wand achter de groene muur droog.

Onderhoud groene muur

Een groene muur moet, net als een tuin, goed onderhouden worden. Gelukkig gaat dit volledig automatisch via druppelleidingen en een irrigatiesysteem. Wanneer er sprake is van een extra grote groene wand, wordt er gebruik gemaakt van een web-based irrigatiesysteem. De groene wand met planten wordt dan op afstand gemonitord.

Dat is echter het niet enige onderhoud dat een groene muur nodig heeft. Het onderhouden is een specialistische taak. Onze partner, Koninklijke Ginkel Groep, heeft meer dan 60 groene muren in onderhoud. Zij zijn expert op het gebied van groene wanden en houden hem in topconditie. Zo kunt u optimaal genieten van uw groenwand.

Groenwand met garantie

Garantie op het gehele project, dat kunt u van ons verwachten. Wij leveren het totale proces. Van ontwerp, beplantingsplan, voorkweken van de plantpanelen, montage van de wand en de oplevering. Daarna kunnen wij ook het gehele onderhoud voor u verzorgen. De garantie op de muur kan oplopen tot wel 10 jaar. Dit is afhankelijk van het type groenwand. Nieuwsgierig geworden? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

 

 

” Echte vakmannen. Schitterende bakstenen afscheiding hebben ze gerealiseerd. “
” Heel blij met onze nieuwe tuin! “