Wat is openbaar groen?

Openbaar groen is een breed begrip. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Rotondes
  • Stadsparken
  • Stadsperken
  • Pleinen
  • Groenstroken
  • Bomen

Openbaar groen heeft meerdere functies zoals biodiversiteit, ecologie, recreatie en educatie. Voor de gemeente is openbaar groen haar visitekaartje. Het bepaald voor een groot deel de uitstraling van een gemeente. Openbaar groen maakt een gemeente een fijne plek om te leven of te werken. Het onderhoud van openbaar groen is dus erg belangrijk. Helaas gaat dit nog niet overal goed.

 

Gezondheid van de gemeente

Openbaar groen heeft vele voordelen voor de gezondheid van de gemeente. Naast het feit dat het de leefbaarheid in de gemeente verbetert, is openbaar ook van invloed op transactieprijzen van woningen. Verder heeft het positieve invloed op klimaatproblemen in steden. Het kan bijdragen aan hittestress en regenwaterafvoer.

Realiseren van uw wensen

Het realiseren van uw wensen, daar zijn wij goed in. Vooraf gaan we graag met u in gesprek, om uw wensen te inventariseren. Welke functie heeft het stuk groen? In welke seizoenen moet er wat te beleven zijn? Moet er in alle seizoenen wat te zien zijn? Allerlei vragen die wij zullen behandelen om te zorgen dat we een passend plan voor u kunnen maken. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Wij leveren een goed resultaat, tegen acceptabele kosten. De kosten zijn afhankelijk van het soort groen. Neem u contact met ons op? Dan voorzien wij u graag van advies.

 

Subdiensten

” Echte vakmannen. Schitterende bakstenen afscheiding hebben ze gerealiseerd. “
” Heel blij met onze nieuwe tuin! “