Groene gevel als blikvanger

Een groene wand in uw woning is een opvallend item. Een rustpunt, maar ook direct een echte eyecatcher. Val op met een verticale plantenwand, groen schilderij of mosband. Voor een optimale beleving van groen in uw woning. Ziet u het al voor u? Een dromerig oerwoud, of juist een strakke wand van mos. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een groene wand kunt u volledig naar eigen stijl aankleden.

Zuivere lucht dankzij groene gevel

Het ziet er niet alleen mooi uit, een groene gevel heeft ook een luchtzuiverende werking. Hierdoor ontstaat een aangenaam binnenklimaat in huis. Daarnaast heeft een groene wand invloed op de luchtvochtigheid in een gebouw. Deze wordt positief be√Įnvloed dankzij de groene gevel. Wist u dat een groene wand zelfs de arbeidsproductiviteit kan vergroten? Dit komt doordat planten een rustgevend effect hebben, waardoor ze stress wegnemen.

Hoe is de groene gevel opgebouwd?

Een groene gevel bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Ophangrails
  • Voorbegroeide panelen
  • Randafwerklijsten
  • Goten om restwater op te vangen

De voorbegroeide panelen zijn de panelen met planten. Deze hebben een omlijsting met daarin steenwol, HDPE weefselomhulling en natuurlijk de beplanting. Dankzij een luchtspouw achter de panelen blijft de achterwand droog. Een groene gevel heeft dus geen slechte invloed op uw huidige muur of wand.

Onderhouden groene wand

Een deel van het onderhoud van een groene gevel gaat volautomatisch. Water en meststoffen worden toegediend via druppelleidingen en een irrigatiesysteem. Bij grotere groene wanden, bijvoorbeeld in een bedrijfspand, wordt gebruik gemaakt van een web-based irrigatiesysteem. Hiermee wordt de groene wand van een afstand gemonitord.

Het overige onderhoud van de groene wand is specialistisch werk. Het moederbedrijf van Van der Eijk, de Koninklijke Ginkel Groep is hierin gespecialiseerd. Zij onderhouden momenteel meer dan 60 groene wanden. Zij houden de groene wand in topconditie, zodat u er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Garantie op de wand

Wij verzorgen het hele project van een groene wand voor u. Van het ontwerp tot de oplevering en het onderhouden van de groene wand verzorgen wij voor u. Daarnaast heeft een groene wand altijd garantie. Afhankelijk van de groene gevel kan dit oplopen tot 10 jaar garantie. Heeft u interesse in een groene wand, of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

 

” Echte vakmannen. Schitterende bakstenen afscheiding hebben ze gerealiseerd. “
” Heel blij met onze nieuwe tuin! “