De nieuwe natuurspeeltuin ‘Het verloren strandje’ is feestelijk geopend. Meer dan 60 kinderen, ouders en andere geïnteresseerden waren bij de feestelijkheden in de Bomenwijk aanwezig.
Hoveniersbedrijf P. van der Eijk maakte er een loopvlonder en stapstenen door het water, een kampvuurplek, een voorleesstoel, klimbomen, vissenpaaiplaats, plaatste een ooievaarsnest en er is een moestuintje. Ook zijn er bomen en heesters geplant. In het najaar komt er nog een wilgenhut. Behalve de kinderen en de ouders uit de wijk maken ook anderen gebruik van de nieuwe speelplek. Zo komen er kinderen van buiten de wijk, maar ook schoolklassen, bso-groepen en bewoners van verpleeghuis De Bieslandhof. Speciaal voor laatstgenoemde bezoekers zijn er rugleuningen gemaakt op het zitbankje rondom de boom.
De afgelopen jaren werd de groenstrook aan de Wilgenlaan gebruikt als een uitlaatplek voor honden. Buurtbewoonster Femke Balk miste een speelplek in de wijk voor de kinderen en vroeg het bestemmingsplan van de groenstrook op. Daaruit bleek dat deze plek helemaal niet bedoeld was om honden uit te laten. Zij ging in gesprek met de gemeente. Er kwam een samenwerking tot stand tussen de gemeente Delft, Fonds 1818, Jantje Beton, de buurtbewoners en Stichting Ravottuh.
Stichting Ravottuh zet zich er voor in om van ‘verloren landjes’, zoals de groenstrook aan de Wilgenlaan, een natuurlijke speelplek te maken.
Dit project is aangelegd door Hoveniersbedrijf P. van der Eijk (onderdeel van de Koninklijke Ginkel Groep) in opdracht van gemeente Delft. Ronald Vrijenhoef van Vrij in Hout heeft de houten elementen verzorgd. Hierbij is gebruik gemaakt van inlands Robinia hout. Een Robinia heeft de eigenschap om eigenwijs en kronkelig te groeien en is dus uitermate geschikt om te gebruiken in een natuurlijke speelplaats. Ronald gebruikt enkel bomen die ziek zijn, omgekapt zijn voor de verbreding van een weg of bijvoorbeeld een boom die is omgewaaid door een storm. Hij maakt de mooiste kunstwerken van bomen die anders zouden worden versnipperd. Zo krijgt de boom een tweede leven.