Benut kleine ruimten optimaal

Optimaal gebruik maken van uw balkon of kleine stadstuin, maar toch met een groene uitstraling. Klinkt dat aantrekkelijk? Het is mogelijk! Een groene gevel biedt de oplossing wanneer u geen grote ruimte heeft om groen te planten. Een groene gevel wordt daarom ook wel een verticale tuin genoemd.

Verticale tuin is een trend

Een groene gevel, of verticale tuin, is een ware trend. De afgelopen jaren wordt het steeds populairder. Dat vinden wij niet zo gek, want een verticale tuin brengt onder andere de volgende voordelen met zich mee:

  • Groene gevels creëren extra wooncomfort
  • Groene gevels dragen bij aan biodiversiteit in steden
  • Fijnstof wordt opgevangen door de verticale tuin
  • Groene gevels zijn verkoelend

Een groene gevel is onderscheidend

Met een groene gevel onderscheid uw woning zich van anderen. Het is nog relatief nieuw en het wordt vaak toegepast door topontwerpers, als architectonische bouwsteen. Het levert bijzondere ontwerpen op, waardoor een groene muur een hoogstandje is in de architectuur. Onze tuinontwerpers vertellen u graag meer over groene gevels in architectuur, maar we kunnen u ook helpen bij het ontwerpen van uw eigen architectonische hoogstandje in de tuin of in huis.

Uw groene muur laten onderhouden

Bij van der Eijk kunt u terecht voor een optimale oplossing in uw tuin of op uw balkon. Bij ons krijgt u een groene muur met diverse modulaire systemen. Deze worden gevuld met lichtgewicht substraat, beplanting en een drainagesysteem. Voeding in de vorm van water en meststoffen krijgt de groene muur automatisch via dripleidingen. Deze kan op afstand bestuurd worden. Wilt u zelf het onderhoud niet doen? Dan kunt u ons inschakelen. Zo geniet u optimaal van de verticale tuin, zonder er omkijken naar te hebben.

Expert als partner

Zoals al eerder is benoemd, zijn verticale tuinen nog erg nieuw. Het specialisme halen wij in huis via moederbedrijf Koninklijke Ginkel Groep. Koninklijke Ginkel Groep is één van de eerste toonaangevende ondernemingen in dak- en gevelbegroeiing. Het juiste advies, de beste kwaliteit van systeem en producten en uitvoering zijn onze hoogste prioriteit.

” Echte vakmannen. Schitterende bakstenen afscheiding hebben ze gerealiseerd. “
” Heel blij met onze nieuwe tuin! “